Poklanjajući punu pažnju svakoj namirnici, pokušavamo da umećem i tehnikama modernog kulinarstva, u svakoj od njih probudimo nešto novo.
Kroz saradnju sa malim poljoprivrednim gazdinstvima, biramo namirnice iz organske proizvodnje, kako bismo za vas, pripremili što prirodnija i organoleptički najočuvanija jela.
Koristimo samoniklo začinsko bilje, posebne delove mesa životinja iz humanog uzgoja i namirnice iz procesa fermentacije raznih vrsta.
Hleb mesimo sami i uvek je u korpici barem tri vrste – obavezan je dairy i gluten free, brioš i sourduogh.
Svakodnevno istražujemo nove ukuse hleba, želeći da njegovim ukusom, strukturom i estetikom takode doprinesemo celokupnoj slici naše gastronomske filozofije.
Jednostavno, maštamo poštujući osnove gastranomije.
Dobrodošli u GIG,
Chef Uroš Ivošević
DEGUSTACIONI „CHEF'S" MENI
14.900 / Wine pairing + 3.900
TARTAR OD ŠKAMPA | Klod, 2022
Tartar od škampa sa vanilom
PAČIJI RILLETE | Gratianus, 2021
Konfit od pačijeg bataka upotpunjen sa pačijom džigericom, senfom i prženicom sa ukusom đumbira
ŠKOLJKE | Valerius, 2019
Dagnje sa pudingom od kukuruza i golem od školjki
CELER | Esta Rose, 2023
Odrezak od celera upotpunjen hrskavim portobelo pečurkama i veluteom od celera
HAMA | Pinot Noir, 2020
Filet hame, pire od crvenog kupusa i jabuke, prokelj i slanina od šarana
PALATE CLEANSERS
PILE | Decivs, 2018
Celo pečeno pile sa nadevom od slatkog hleba, sos od Klod vina i pileći frikase sa peršunom
RIBIĆ | La Vida, 2020
Juneći ribić, sos od fermentisanog luka, krem od karfiola i pire od kestena
GOMBOC À LA GIG | Flavius, 2019
Sladoled od vanile, krambl od oraha i espuma od tonke
PETIT FOUR
RIBLJI DEGUSTACIONI MENI
14.990 / Wine pairing + 3.900
TARTAR OD ŠKAMPA | Klod, 2022
Tartar od škampa sa vanilom
ST. JACQUES ŠKOLJKE I IKRA OD PASTRMKE | Gratianus, 2021
St. Jacques školjke sa prodimljenim hlebnim testom, karfiol krem i ikra od pastrmke
ŠKOLJKE | Valerius, 2019
Dagnje sa pudingom od kukuruza i golem od školjki
TORTELINI | Esta Rose, 2023
Punjeni kremom od celera, lešnika i tartufa, pire od tartufa, Beurre monté sos
Filet
pagara, béarnaise
PAGAR Pinot Noir, 2020
espuma, krem od fermentisanog belog luka i sos od kvasc
RIBA LIST | Decivs, 2018
Filet ribe list sa pireom od patlidžana i pečuraka
VOĆNA SALATA
Sorbet od Granny Smith jabuke i sveže voće
GOMBOC À LA GIG
Flavius, 2019
Sladoled od vanile, krambl od oraha i espuma od tonke
VEGETERIJANSKI DEGUSTACIONI MENI
8.900 / Wine pairing + 3.500
SALATA OD PARADJZA | Cargraš, 2023
Salata od paradajza sa kremom od bosiljka i majčine dušice na tri načina
CVEKLA Gratianus, 2021
Kuvana zatim osušena cvekla sa kremom od komorača i peršuna
TORTICA OD HELJDE | Valerius, 2021
Kroket od heljde i paradajza, napoliten i limun krem
CELER | Esta Rose, 2023
Odrezak od celera upotpunjen hrskavim portobelo pečurkama i veluteom od celera
KROMPIR | Pinot Noir, 2020
Krompir kuvan u algama, ukus tartufa i sos od krompira
ALL ABOUT THE TRUFFLES | Flavius, 2019
Ukusi indijskog oraha, kakaoa I tartufa