Degustacioni meni

Poklanjajući punu pažnju svakoj namirnicipokušavamo da umećem i tehnikama modernog kulinarstvau svakoj od njih probudimo nešto novo

Kroz saradnju sa malim poljoprivrednim gazdinstvima, biramo namirnice iz organske proizvodnje, kako bismo za vas, pripremili što prirodnija i organoleptički najočuvanija jela. 

Koristimo samoniklo začinsko biljeposebne delove mesa životinja iz humanog uzgoja i namirnice iz procesa fermentacije raznih vrsta

Hleb mesimo sami i uvek je u korpici barem tri vrste – obavezan je dairy i gluten free, brioš i sourduogh

Svakodnevno istražujemo nove ukuse hlebaželeći da njegovim ukusom, strukturom i estetikom takode  doprinesemo celokupnoj slici naše gastronomske filozofije

Jednostavno, maštamo poštujući osnove gastranomije

Dobrodošli u GIG, 

Chef Uroš Ivošević 

 

DEGUSTACIONI „CHEF'S" MENI 

14.900 / Wine pairing + 3.900 

TARTAR OD ŠKAMPA | Klod, 2022 

Tartar od škampa sa vanilom 

PAČIJI RILLETE | Gratianus, 2021 

Konfit od pačijeg bataka upotpunjen sa pačijom džigericom, senfom i prženicom sa ukusom đumbira 

ŠKOLJKE | Valerius, 2019 

Dagnje sa pudingom od kukuruza i golem od školjki 

CELER | Esta Rose, 2023 

Odrezak od celera upotpunjen hrskavim portobelo pečurkama i veluteom od celera 

HAMA | Pinot Noir, 2020 

Filet hame, pire od crvenog kupusa i jabuke, prokelj i slanina od šarana 

PALATE CLEANSERS 

PILE | Decivs, 2018 

Celo pečeno pile sa nadevom od slatkog hleba, sos od Klod vina i pileći frikase sa peršunom 

RIBIĆ | La Vida, 2020 

Juneći ribić, sos od fermentisanog luka, krem od karfiola i pire od kestena 

GOMBOC À LA GIG | Flavius, 2019 

Sladoled od vanile, krambl od oraha i espuma od tonke 

PETIT FOUR 

RIBLJI DEGUSTACIONI MENI 

14.990 / Wine pairing + 3.900 

TARTAR OD ŠKAMPA | Klod, 2022 

Tartar od škampa sa vanilom 

ST. JACQUES ŠKOLJKE I IKRA OD PASTRMKE | Gratianus, 2021 

St. Jacques školjke sa prodimljenim hlebnim testom, karfiol krem i ikra od pastrmke 

ŠKOLJKE | Valerius, 2019 

Dagnje sa pudingom od kukuruza i golem od školjki 

TORTELINI | Esta Rose, 2023 

Punjeni kremom od celera, lešnika i tartufa, pire od tartufa, Beurre monté sos 

Filet 

pagara, béarnaise 

PAGAR Pinot Noir, 2020 

espuma, krem od fermentisanog belog luka i sos od kvasc 

RIBA LIST | Decivs, 2018 

Filet ribe list sa pireom od patlidžana i pečuraka 

VOĆNA SALATA 

Sorbet od Granny Smith jabuke i sveže voće 

GOMBOC À LA GIG 

Flavius, 2019 

Sladoled od vanile, krambl od oraha i espuma od tonke 

VEGETERIJANSKI DEGUSTACIONI MENI 

8.900 / Wine pairing + 3.500 

SALATA OD PARADJZA | Cargraš, 2023 

Salata od paradajza sa kremom od bosiljka i majčine dušice na tri načina 

CVEKLA Gratianus, 2021 

Kuvana zatim osušena cvekla sa kremom od komorača i peršuna 

TORTICA OD HELJDE | Valerius, 2021 

Kroket od heljde i paradajza, napoliten i limun krem 

CELER | Esta Rose, 2023 

Odrezak od celera upotpunjen hrskavim portobelo pečurkama i veluteom od celera 

KROMPIR | Pinot Noir, 2020 

Krompir kuvan u algama, ukus tartufa i sos od krompira 

ALL ABOUT THE TRUFFLES | Flavius, 2019 

Ukusi indijskog oraha, kakaoa I tartufa

Call Now Button